Какви щори да изберем за кухнята

shtori-kuhnq

Какви щори да изберем за кухнята

Кухнята е онази част от дома, в която уюта се усеща най-силно. Това все още е мястото, което най-добре съхранява семейния дух и идилия.

Ето защо е важно то да е комфортно. Да прониква достатъчно светлина и същевременно да има добро покритие, когато не желаем любопитните очи на съседите да нарушават спокойствието ни.

Изборът на подходящи щори за кухнята не е лесен, но именно те могат да бъдат финалния щрих в това така мултифункционално помещение от дома ни.

Добре е да съобразим този вид аксесоар за стаята с цветовете на стените и мебелите. Тяхното предназначение е да ни карат да се чувстваме приятно.

Сами разбирате, че подборът на идеалните щори е важен. Те ще бъдат част от нашата кухня години наред и трябва да ни харесва да ги гледаме, а не да ни преследва усещането, че все едно не са си на мястото.

Външни щори за кухня

Преди около 10 години беше особено често срещано да се поставят външни ролетни щори не само на кухнята, но и всички помещения. Тези хоризонтални щори са сочени от експертите като чудесни шумо и топлоизолатори, които се монтират от външната страна на прозореца. Когато са спуснати слънчевите лъчи няма как да проникнат в стаята.

Ако стаята ви е с южно изложение, можете да ги оставяте спуснати през лятото, когато слънцето е най-силно. Така те ще погълнат топлината, вместо тя да нахлуе в помещението, правейки го изключително задушно.

Вътрешни щори за кухня

Богатството при тях може да ви главозамае. Многообразието не е случайно, защото все повече хора ги предпочитат за своите кухни.

Римски щори за кухня

Римските щори определено биха внесли уют във вашата кухня. Ще трябва да ги съобразите с цялостния интериор обаче, което определено ще ви накара да развихрите въображението си. Те се предлагат в огромно разнообразие от десени, които ще направят кухнята ви неповторима.

Римските са текстилни вътрешни щори, които спират слънчевите лъчи и поставят акцент в интериора. Разположени над кухненския прозорец, те ще разнообразието, което отличава това помещението от останалите.

За домакините основното предимство на римските щори е лесното им почистване. В зависимост от материята те могат да се перат в пералнята на програмата за деликатно пране.

Алуминиеви щори за кухня

Алуминиевите щори също са сред фаворитите, когато става дума за кухненското помещение. Те също могат да бъдат изработени в желан цвят, ако искате да ги напаснете към цялостната идея на стаята, но класическото бяло остава любимо.

Алуминият определено не носи усещането за комфорт и домашна топлина като римските щори, но е харесвано, заради бързият си и лесен монтаж. Доста неприятен е шумът, който теззи хоризонтални щори създават, когато става течение, което е добре да съобразите, ако имате малко дете вкъщи.

Към плюсовете им обаче, може да се отбележи лесното почистване, особено ако имате възможност да го правите поне няколко пъти в годината.

Изборът на подходящи щори за кухнята е приятно занимание, което може да ви накара да се размечтаете как да превърнете помещението като излязло от приказка.

Не приемайте заниманието като досадно, а по-скоро включете цялото семейство в него. Може да останете изненадани какви идеи ще се родят по време на подбора и сравняването на различните видове.