Какъв цвят щори да изберем

Какъв цвят щори да изберем

Какъв цвят щори да изберем

Всички искаме у дома да усещаме уют и комфорт. Стараем се да го постигнем чрез мебелите, тапетите, дори и чрез цветовете на вътрешните щори.

За завършения вид на интериора е от значение да подберем всичко по правилен начин. Тъй като това е относително понятие, е резонно да вземем под внимание главно личните си предпочитания. Обичайно цветът на щорите и е напълно съобразен с преобладаващата гама в даденото помещение. Разбира се, това е само единият вариант. Другият е да заложим на контраста или такива, които допълват обстановката.

В тази статия ще разгледаме няколко варианта, които биха могли да се приемат за базови и работещи за различни помещения в офис или жилищни сгради.

Вътрешни щори в преобладаващия за стаята цвят

Щори в преобладаващия за стаята цвят

Това е универсален подход, който гарантирано ще предложи добър краен резултат. По този начин ще акцентирате върху основния за стаята цвят и ще постигнете завършеност. Уловката при тази опция е в мярката. Не бива да прекалявате, за да не се получи натрапчива и дразнеща окото гледка.

Интериорните дизайнери съветват, ако кухнята ви е боядисана в бледооранжево, да заложите на щори за кухня в цвят праскова. Те са в същата гама, но една идея по-светли. Двата цвята няма да се бият, а ще се допълват чудесно.

Вътрешни щори в контрастен за стаята цвят

Вътрешни щори в контрастен цвят

Тази комбинация също е отличен избор за хора, склонни да експериментират и внасят артистичен дух в дома си. Без притеснение може да раздвижите интериора, възползвайки се от интересна и свежа палитра. За целта може да се спрете на вътрешни вертикални щори.

Например, ако стените в хола са бели, а мебелите в неутрални дървесни нюанси, можете да вземете вътрешни вертикални щори в синьо или жълто. За още по-добър ефект можете да ги комбинирате с някоя мека мебел – диван и фотьойли в същите тонове.

Вътрешни щори в неутрални цветове

Вертикални бели щори

Абсолютният фаворит в това отношение е бялото. Вътрешните алуминиеви щори в бяло са идеални както за жилище, така и за офис помещение. Бялото се смята за студен цвят, но оставя усещане за простор дори когато жилището е с малка квадратура. То е идеална основа, върху която могат да изпъкнат останалите мебели. Успокоява и предразполага към отпускане и релаксиране.

Който и от трите варианта да изберете за дома си, няма да сгрешите. Най-важното е да постигнете максимално удовлетворение от вътрешния интериор, който ще се получи на края.