Кои са най-популярните цветове за дограма

cvetove-dograma

Кои са най-популярните цветове за дограма

Красивият и уютен дом е нещо, към което всеки се стреми.

Съвсем естествено е след определен период от време да искаме да го освежим. През последните години става все по-популярно да се избира ПВЦ дограма и дори традиционната алуминиева дограма в цвят, различен от белия.

Това е един добър начин да внесен нотка разнообразие в познатото пространство. Ако старата ни дограма се нуждае от смяна, то можем да обмислим промяната на цвета, когато я заменяме с нова. В момента на пазара са най-търсени са следните отенъци цветове дограма: златен дъб, венге и орех.

Преди да прочетете статията, може да разгледате нашите оферти и пълна информация за произвежданата и предлагана PVC дограма

Експертите в сферата препоръчват да съобразим няколко неща преди да изберем цвета на дограмата.

 

Дограма в цвят златен дъб

Това безспорно е най-харесвания нюанс на кафявото по отношение на алуминиевите и ПВЦ профили. В Интернет пространството могат да се прочетат различни мнения по негов адрес. Според някои специалисти цвят златен дъб за дограма не е подходящ за прозорци с южно изложение.

Професионалистите с дългогодишен опит в сферата обаче са категорични, че качествените профили като РЕХАУ не се влияят от климата. Нещо повече, дограма в златен дъб придава уют на всяка стая. Лесно се комбинира с повечето мебели и стени, боядисани в светли тонове.

Огромно предимство е лекотата, с която се почиства. Надраскванията, които могат да бъдат доста очевидни при белия цвят, са незабележими в този случай, заради релефната повърхност.

Цената е по-висока, но без съмнение дограма златен дъб е много по-красива. Това се отнася напълно за големи и френски прозорци, при които нюансите са по-лесни за различаване.

 

Дограма в цвят венге

Според мнозина дограмата в цвят венге е по-красива дори от „златния дъб“. Тя е по-тъмна и заради това могат да се срещнат не е едно и две мнения в мрежата, че се нагрява по-лесно от слънцето и изменя формата си.

И по този въпрос експертите съветват да не взимаме за чиста монета, това, което четем онлайн, а да се обърнем към фирма за производство на дограма, която да ни даде компетентно мнение. Интериорните дизайнери препоръчват дограма венге за стаи с бели стени и предимно бели или светли мебели. Полученият контраст е признак на естетика.

 

Дограма в цвят орех

Ако вече твърдо сме решили, че искаме цветна дограма, то орехът е нюансът, който се доближава най-много до естествения цвят на дървото. Може да бъде тъмен или светъл.

Преди да се спрем на някой е нужно да сме избрали мебелите, за да бъдат в цветова хармония с прозорците и вратата.

Такава визия на помещението, която съчетава дограма орех със сигурност ще направи дома ни по-екзотичен и различен на фона на останалите.

Преди да прочетете нашите съвети за традиционната и най-популярна дограма в бял цвят, може да разгледате предложенияти ни за алуминиева дограма тук:

Дограма в бяло

Бялото винаги ще бъде класика. Все по-често обаче ПВЦ и алуминиева дограма в този цвят се предпочитат за офиси и административни сгради. Причината е изчистения, семпъл и елегантен стил, който пасва идеално на корпоративната среда.

При жилищни сгради, бялата също е преобладаваща. Освен ако не живеем в къща, обикновено избираме нова дограма в подходящ цвят, който е главен за цялата фасада. Така не се получават естетически грешки и блока изглежда добре.

Белият цвят е универсално решение за дома. Ако сме избрали дървесен нюанс, може да се наруши баланса между прозорците и обзавеждането.

Цветове за дограмата е един от многото фактори, които трябва да имаме предвид, когато избираме врати, прозорци, външни щори и дори комарници. Освен цвета трябва да се обърне внимание на разположението на жилището, броя на камерите, профила, обкова, начина на отваряне и тн.