Какво е важно да знаем, когато избираме дограма за френски прозорци

алуминиева дограма за френски прозорци

Какво е важно да знаем, когато избираме дограма за френски прозорци

Френските прозорци са големи стъклени конструкции, които обхващат пространството от пода до тавана. Обичайно тяхната форма е правоъгълна, но са възможни варианти с заоблени краища, оформящи арка.

Това е едно съвременно решение за сгради, предлагащи красиви гледки. Те пропускат повече светлина в помещението и го правят по-отворено и приветливо. Ако сме решили, че искаме да имаме такъв прозорец в къщата или в апартамента си, започваме да се интересуваме каква дограма да изберем за него.

Както алуминиевата, така и ПВЦ дограмата имат своите плюсове и минуси. Експертите дават различни насоки на коя да се спрем в зависимост от локацията на имота, за който възнамеряваме да купим френските прозорци. Цените варират в зависимост от профила, стъклопакета, механизма на отваряне, цвета и прочие.

ПВЦ дограма за френски прозорци

Специалистите посочват ПВЦ дограмата като по-подходяща за тези големи стъклени конструкции. Сред предимствата й са:

  • Лесна поддръжка и почистване
  • По-малка вероятност от образуване на конденз и поява на влага
  • По-добри изолационни качества
  • Възможност за поставяне на обков с висока степен на сигурност

Трябва да имаме предвид, че размерът на стъклата е голям и това може да натежи повече. Поради тази причина трябва да изберем профил, който да издържа по-солидна тежест.

Остава въпросът и за загубата на топлина през зимата. В този случай е необходимо да вземем дограма, която ще ни помага да пестим енергия.

ПВЦ е препоръчвана от експертите, защото при нея може да се монтира дистанционер, който да предотвратява появата на конденз. Несъмнено това е от огромно значение за прозорци с такива размери.

ПВЦ дограма за френски прозорци

Стъклопакет за френски прозорци

Експертите от фирмите за дограма предлагат различни опции за стъклопакет в зависимост от изложението на дома ни. Най-доброто, което можем да направим след като решим откъде ще купим дограмата е да потърсим мнението на дадените специалисти. По този начин ще сме сигурни, че ни дават най-адекватното мнение, имайки предвид точно нашия дом. Те ще ни обяснят вариантите за стъкла и брой камери, като съобразят изложението, размера на помещението и т.н.

Цвят за френски прозорци

Белият цвят е класика. Винаги е модерен и дори в случая с френските прозорци се явява едно стилно решение. Разбира се, през последните години стана модерно да се залага на цвят дограма, различен от често срещаното бяло. Например, в това число влизат естествените нюанси на кафявото.

Можем да подберем цвета в зависимост от цялостния интериор на помещението, за което избираме френските прозорци. По принцип това е холът, библиотеката или друга стая от къщата, която има нужда от повече светлина или предлага гледка към впечатляващ пейзаж.

Цените на френските прозорци могат да се изчислят с помощта на калкулатор, както и при останалите. Това ще ни помогне да се ориентираме в размера на сумата, с която трябва да разполагаме първоначално.

По друг начин можем да получим информация за цените, ако се свържем с фирмата за дограма по телефон или имейл. Така ще сме спокойни, че правим най-правилния избор.