Защо да изберем ПВЦ дограма за терасата

ПВЦ дограма за тераса

Защо да изберем ПВЦ дограма за терасата

Терасата е онази част от дома ни, която може да ни служи по множество начини. Ако решим да остъклим терасата с ПВЦ дограма тя може да стане едно със стаята, правейки я просторна и приветлива. Трябва да имаме предвид  обаче, че през зимата ще ни отнема повече време да затоплим такова помещение. И все пак, това не би било особен проблем, ако стаята ни е с южно изложение.

От друга страна, отворените тераси са идеални за бързото сушене на прането целогодишно. Те са начин да се насладим на времето навън, без всъщност да напускаме жилището си.

Остъкляването с алуминиева или по-популярната вече ПВЦ дограма за тераса е семеен избор, но ако вече сме взели категоричното решение да го направим е добре да знаем, кое е най-подходящото решение.

Причините са не една и две.

Преди да  продължите към същинската част на статията, разгледайте нашите оферти и повече информация за предлаганата ПВЦ дограма от Премиум Пласт

 

 

ПВЦ дограмата е отличен изолатор

Не е тайна, че PVC материалът предлага най-добрата изолация както от шум, така и от студ. Тя ще ни позволи да се радваме на терасата пълноценно. Ако изберем профил, който се отваря не само отстрани, но и отгоре, ще може по-лесно да проветряваме. Лятото ще ни носи наслада, зимата – бързо сменяне на застоялия въздух.

Ако от терасата ни се разкрива красива гледка към града или към планината, може да си обособим кът за четене или да сложим масата за вечеря в тази част. Благодарение на чудесните изолационни качества на ПВЦ дограмата за тераса, ще успеем да се радваме на прекрасни пейзажи без да се тревожим за шумотевица или за хладно време.

 

ПВЦ дограмата е лесна за почистване и поддръжка

Не маловажен е фактът, че ПВЦ дограмата за тераса ще изисква редовно почистване. Ето защо оптималният вариант е да се спрем на нея, а не на дърво или алуминий.

Експертите са категорични, че ни е нужна само мека гъба и препарат, може дори сапунена вода, за да поддържаме приятния вид на този аксесоар за прозорците и остъклението на терасата.

Това е огромно улеснение за съвременните домакинства, които отрупани със задължения, не се нуждаят от поредното времеемко такова. Винаги е хубаво, когато свършваме бързо с подобно задължение, за да ни остава време за семейството и приятелите.

 

Цената на ПВЦ дограмата е достъпна

PVC предлага добро съотношение между цената и качеството. Разбира се, колкото повече камери е тя, толкова по-скъпа ще е. Този разход си струва обаче, ако терасата, която ще затворите с ПВЦ дограма, е северна.

Нещо повече, сравнително евтините варианти на пазара в момента се отличават с добра издръжливост, дори при неблагоприятни условия. Някои фирми за дограма разполагат с калкулатор за изчисляване на цената в зависимост от размерите, броя камери, вида на отваряне, профила и др.

Модерните PVC профили имат добро съпротивление против изкривяване. Този в комбинация с други показатели, говорят за покачване на надеждността, като това не се отразява на цените до крайния потребител.

Несъмнено, дограма за тераси е най-широко използвана за остъкляване на външни балкони, лозжии и тераси. Има редица предимства, сред които са леката конструкция, по-лесната изработка на нужната конфигурация, простото при поддръжката, разнообразните цветови възможности и тн.

През последните години, със засилването на вниманието към природата, ние започваме да я предпочитаме и заради нейната 100% рециклируемост.